Cum să încep o afacere de design interior ?

În cazul în care te frământă sa găsești un răspuns clar la această întrebare, presupun că deja ai stins etapa în care ai exersat acest rol in diverse spații unde ai avut șansa ca să testezi: acasă, la prieteni, sau ți-ai ajutat rudele. Ești extrem de pasionat să fii informat și absorbi cat mai multe despre trend-uri, execuție, produse și materiale din piața românească sau globală.

Începerea unei afaceri de design interior ar putea părea o sarcină uriașă, dar, în realitate, o poți etapiza pentru a maximiza succesul potențial al proiectului tău.
Mai ales acum, în perioada pandemiei de Coronavirus 2020-2022, există multe motive încurajatoare pentru a înființa o afacere de design interior. Nu ai nevoie de o sumă mare de bani pentru a începe.
Poți fi independent și poți să te autorizezi simplu P.F.A. (Persoană fizică autorizată) sau A.F. (Afacere de familie), dar pentru a decide înțelept aceasta, va trebui să consulți un economist cu experiență, care după tipul de activitate să iți calculeze în ce situație rămâi cu un profit mai decent.
Poți lucra de acasă.
Este unul dintre domeniile de lucru care au potențial să crească. Dacă la construire se poate ajunge la o saturație, în privința amenajărilor de interior va fi cerere tot timpul.

Pasiunea pentru crearea de design excepțional ale: spațiilor de locuit, mediului de lucru în birouri, spațiilor comerciale, spațiilor de alimentație publică, spațiilor din aria asigurării serviciilor de sănătate și domeniile conexe (semnalistica, decorare vitrine, etc.) este primul lucru pe care ar trebui să îți treacă prin vene.

Hai să luăm exemplu mai departe doar locuirea. Această dorință, pe care o ai, de a crea case în care clienții tai vor adora să trăiască, va fi punctul culminant al creșterii tale în industria amenajărilor interioare.

Cum să încep o afacere de design interior-2
Sursa: Dino Hayon Edition Armchair

LISTA DE VERIFICARE pentru a începe propria ta afacere de design interior:

1. Creează-ți identitatea ca specialist în design de interior, adică brand-ul. CLICK AICI pentru a afla cum să îți creezi o marcă proprie. Marca ta (brand-ul) este probabil cea mai importantă parte a acestei afaceri, trebuie să te definească clar cine ești, ce reprezinți în domeniul creației ca să fii recunoscut.
Există mai multe părți care formează marca ta:
– numele tău sau numele companiei tale
– numele domeniului online, pentru că dacă nu ești prezent online, nu exiști
– sigla și logo
– site web în româna și în alte limbi predominante internațional
– Social Media pentru România: Instagram, Facebook, YouTube, Tik-Tok care a luat avânt în promovare și marketing, Reddit si Quora. Nu uita că poți să te adresezi global.

2. Important mai este să îți descoperi nișa căreia te adresezi, deoarece te vor defini câteva stiluri anume. Nu vei putea să decorezi Luxury, daca tu disprețuiești acest stil și ești fundamental atașat de Boho sau Japandi (minimalismul scandinav fuzionat cu cel japonez) > CLICK AICI pentru a afla mai multe despre stilurile actuale in designul de interior. Astfel va fi mai clar ceea ce ai de oferit clienților. Știind ce îți place cel mai mult la designul interior, indiferent dacă este o anumită cameră, un anumit stil, oricare ar fi acesta, acest lucru va fi crucial pentru identificarea ofertei tale de servicii mai târziu, la semnarea contractului cu beneficiarul proiectului.

3. Identificarea clientului ideal te va ajuta să îți configurezi marca și activitatea de marketing și te va ajuta să obții clienții perfecți. Cunoașterea publicului țintă îți va permite să îți comercializezi serviciile mai coerent strategic și mai eficient. Află cu ce atragi, ce le place celor cu care interacționezi și care apoi revin sau te caută, află de ce apar antipatii. Află în ce regiune a țării sau a lumii își duc viața (din conturile lor social media), listează datele demografice. Configurează o listă cu persoanele despre care crezi că ți-ar putea deveni admiratori și posibil mai apoi să iți devină și clienți. Prin urmare, stabilește publicul tău țintă.
Fii discret și relaxat. Nimeni nu dorește să fie un animal de pradă, ar fi o abordare nesinceră și cu adevărat greșită. Lasă lucrurile să curgă firesc, cu eleganță și fără disperare.

4. Următorul pas este alegerea numelui afacerii tale de design interior. Nu este neobișnuit să-l păstrezi foarte simplu în industria de design interior și să utilizezi doar propriul nume, urmat de cuvinte descriptive derivate din sintagma „Design interior” pentru a clarifica cu ce te ocupi. Acest lucru are adesea un sens complet pentru majoritatea designerilor de interior, singurul obstacol ușor poate apărea pe măsură ce cauți să îți dezvolți afacerea de design interior și să te asociezi cu mai mulți designeri și astfel să gășiți împreună un nume comercial.

5. În privința siglei, cele mai bune sunt atunci când păstrează o simplitate, mai mult sau mai puțîn sofisticată și este recomandat să fie ușor de citit. Ar trebui să se potrivească propriului tău stil și cu nișa pe care ai ales-o pentru a o servi ca parte a afacerii tale de design.

6. Trebuie să iți demonstrezi abilitățile de proiectare prin intermediul site-ului tău web. Acesta trebuie să răspundă rapid la răsfoire, să fie ușor de utilizat și să iți prezinte cele mai bune lucrări. Site-ul tău web va fi adesea prima impresie pe care clienții potențiali o vor obține despre afacerea ta de design interior, va trebui să fie actualizată, mai ales dacă incluzi un blog.

7. Întreține conturile de social media asociate pentru a te alinia prezentului și acordă atenție mesageriei. Acesta este pasul final al configurării brand-ului tău, trebuie să completezi total toate profilurile, cât mai mult posibil, pentru a maximiza succesul potențial al promovării tale pe social media.

Cum să încep o afacere de design interior-2
Sursa: Casa Vogue Brasil

Noi, aici, cu ROUA- Interior Design, nu suntem un bun exemplu deoarece obiectul dominant de activitate al nucleului nostru profesional este proiectarea de clădiri civile și industriale CLICK AICI (Portofoliul de proiecte). Din păcate nu ne mai rămâne suficient de mult timp (se întamplă asta temporar, doar în această perioadă 2021 -2022) pentru a îmbogăti un portofoliu cu interioare, la fel de mare ca cel de ARHITECTURĂ, dar le iubim continuu aceste proiecte de suflet și suntem mereu informați. Tinem pasul constant cu ceea ce realizează colegii noștri din România, și în egală masură la nivel global.

ÎNDEMNURI FINALE:

Învață ! (mai ales diverse softuri, uneltele de bază cu care te vei exprima grafic)
Exersează !
Share your work, arată oamenilor !

DESCOPERĂ PRIMUL TĂU CLIENT !

Gata ! Din acest moment ți-ai început o afacere de design interior.

Cum să încep o afacere de design interior-2
Sursa: Casa Vogue Brasil