DESIGN APARTAMENT “CULORI” – Berceni
Concept: arh. Livia Geambasu
Proprietarul acestui apartament este o prietena, ne cunosteam de multa vreme, dar despre preferintele ei esteticice, recunosc, nu retinusem prea multe. Intuise ca îi voi cere informatii despre preferintele cromatice, de stare, buget, timp alocat proiectarii. A visat sa aiba o locuinta moderna, care sa transmita optimism, sa fie luminoasa, cu o organizare practica a detaliilor de mobilier si amplasare in plan a obiectelor. Ştia precis ce culori nu voia sa fie puse in evidenta, face insa parte din firescul pozitiei de client, ca pana la finalul proiectului, sa modifice o parte a optiunilor initiale.
Principiul dupa care ma ghidez in proiectare este sa nu insist sa impun un punct de vedere pentru care sa fiu eu apreciata pentru un stil propriu, ci sa îl fac pe omul care viseaza poate din copilarie la cum va arata casa lui, sa se simta bine toata viata acolo, sa stie ca mereu se va intoarce acasa, nu intr-o macheta de lucru. A-i da ce are el nevoie, inseamna sa cauti sa ii cunosti lumea, sa tii cont de varsta si stil de viata, adesea de unele traume (in cazul de fata, oroarea de o viata monocrom, adesea asociata cu caloriferele reci din fonta in mijlocul iernilor ceausiste).
Nota vesela te duce in zona Pop Art, dar cum granita este foarte fina spre a migra in kitsch, am optat sa extrag doar farmecul Pop prin insinuari si sugerari (se putea un mesaj mult mai puternic, va asigur ca este cel mult moderat):
– atitudine indrazneata si creativa la living prin propunerea de culori energice
– motivatia dungii din living: am optat initial pentru purpuriu (exemplific mai jos cu un Mood Board), pentru caractere puternice, complementar verdelui-albastrui al fasiei de perete; unga accelereaza dinamica spatiului care altfel ar fi fost neutru si aproape tern; recunosc, îti trebuie curaj ca sa o porti … a pastrat in executie o culoare inca vie (vizualizati ultimele imagini) portocalie; plafoniera poate fi comandata la Intro, terrarium de la Dizainar
Draperia cu perdea dau caldura mai multa spatiului.
În fotografia de mai sus a existat si o varianta de culori temperata, cu un covor Somproduct sau covoare autentice romanesti vechi si de peste 100 de ani le gasiti in lumea mirifica
madewithloveromania.ro in culorile canapelei si furnirului.
DINING
Am propus o oglinda cu rama translucid – luminoasa pentru senzatia de spatialitate a zonei locului de luat masa
În dining, am introdus un element de contrast care rupe linia moderna, venind cu un design vintage al scaunelor, stil sweedish art deco anii 1936.
Holul l-am vrut in alb, ton care da senzatia de spatiu mai larg, pentru ca vestibulul este cel mai mic si intunecos spatiu dintr-un apartament de bloc. De aceea usa de la bucatarie a fost propusa cu 2/3 geam translucid. pardoseala neagra lustruita din hol, bucatarie si baie creeaza un impact vizual puternic, asa cum am dorit.
Spontaneitate si mai ales dezinvoltura regasite in amenajarea bucatariei …
Un joc creativ, colaje de forme, culori şi desene.
N-am folosit benzi desenate şi poze, am optat pentru un grafitti cu mesaj emotional (desenul de pe perete este creatia Street Art by Scampi – In Wellington, New Zealand) in zona cea mai pop, bucataria, balansata de o “lavita” care si-a gasit locul in nisa de sub fereastra. Este fara depozitare dedesubt, pentru a lasa libera circulatia aerului cald, iarna. Corect ar fi fost sa mutam caloriferul pe stalp, suspendat, sa fie slim si orientat catre spatiul camerei, dar poate ca se va face aceasta mutare de obiect “fix”, in viitor. La vremea initierii proiectului trebuiau limitate costurile.
Camera de baie (vizualizati, mai jos, ultimele imagini din santier)
SANTIER IN LUCRU :
Mai jos este o varianta mai vintage a baii. Chiuveta a fost cumparata de la Alveus
Spatiul dormitorului este o zona intima pe care prefer sa nu o comentez, voi afisa doar dulapul care rezolva depozitarea intr-un spatiu restrans, rezultat dupa ce patul dublu ocupa o zona generoasa. culoarea peretelui a fost pastrata in varianta 1:1 (vizualizati ultimele imagini)
N-am facut abuz de texturi ca sa nu dau nota de casa agitata . M-am ferit de aceasta, optand pentru indrazneala. Ilustrez cu fotografii din stadiul actual intermediar de amenajare. Lampa asemanatoare se poate cumpara de la Dedeman ori Leroy Merlin
SANTIER IN LUCRU :

80% din mobilierul casei este comandat la un producator local, executat personalizat, dupa proiect. Din pacate, nu am fost consultata la alegerea canapelei pe care o consider total nefericita :( dpdv al design-ului.
De obiecte posibil ca o leaga amintiri, as fi facut alte alegerei cum sa integrez cateva printre altele care sa aiba un design cu personalitate.

mai jos, lumina ledurilor cuierului, dau reflexii violete in intuneric

pardoseala din piatra a fost comandata la Titan-Mar


2 Comments
Foarte colorat si dragut, iar ideile din poze numai bune de pus in aplicare :) Felicitari!
Multumim pentru aprecieri ! :)