Amplasat în apropiere de Oxford Circus, chiar în centrul Londrei, Ethos Foods este un restaurant in care poti sa mananci doar mancaruri vegetariene, … printre copaci. Cand nu poti sa ai o terasa printre copaci, aduci copacii in restaurant. Deloc complicat. In aparenta.
organizare restaurant

Apreciez unicitatea, originalitatea si lucrurile bine facute.
design de interior la Londra

Am prieteni nu doar in mediul virtual, dar si real, care conduc afaceri cu mancare. As vrea sa invinga cu mai multa usurinta barierele conservatoare privind amenajarea spatiului. Unii sunt mai putin flexibili atunci cand un designer le propune asocieri indraznete de forme si materiale, iesite din canoane, neasteptate, cu conditia pastrarii unei imagini echilibrate, armonioase si functionalitatea spatiului nealterata.

resturant vegetarian

Imi place contrastul pe care il face rugozitatea nu prea agresiva a scortei mestecenilor, culoarea ei ocru cu violetul aproape complementar al scaunelor, si netezimea materialelor moderne care finiseaza mobilierul.

amenajare restaurant copaci

Linia scaunelor e una vintage, ma duce cu gandul la Swedish Art Deco > design din anii 1930.
design interior food restaurant

Elansarea trunchiurilor de copac, rezolva dinamica spatiului, avand peste 4 metri inaltime. Fixati printre mese, nu obtureza deloc fluenta fluxurilor de circulatie principale. Paleta de culori in ansamblu este neutra, dar chic: marmura alba si accente metalice din alama, otel inox ori dimpotriva, auriu, violet si negru la canapele si scaune, placi ceramice si lemn. Banda orizontala vopsita in albastru-indigo inchide mai jos incaperea, creand iluzia unui spatiu mai larg, privind in perspectiva tavanul. Si-au permis, datorita inaltimii libere de peste 4 m a salii.

mobilier de restaurant
Asta inseamna sa ai un proiect complet pentru amenajarea interioara, sa stii exact ce dimensiuni va avea mobilierul ca sa stii unde sa amplasezi luminile directionate pe mese. Cu conditia sa se si respecte proiectul.

iluminare de restaurant

Zona bufetului este calda, echilibrata.
Cu rol pur estetic, la Londra nepunandu-se problema filtrarii luminii care nu este parjolitoare in nici un moment al anului, fatadele sunt protejate de panouri tip rastel din lemn, pastrand unitatea de culoare de la interior si totul fiind coerent.

vitrina restaurant
Ceea ce trecatorul poate sa vada prin vitrine, este foarte important pentru afacere. Arhitectul care organizeaza spatiul interior, are in vedere si aceasta.

semnal stradal restaurant
In Romania, decorarea vitrinelor este adesea lasata pe mana angajatilor. Brandurile celebre de la noi o rezolva rapid prin minimalism extrem, auster, dar nu totdeauna reusesc sa comunice puternic cu strada.

Sursa materialului fotografic: freshome.com