Llama Restaurant & Bar este concept al unei amenajari interioare premiate cu aur de catre juriul IDA

in cazul in care ai gasit sa cumperi un spatiu formidabil amplasat, cu potential pentru viitoarea ta afacere din zona serviciilor restaurant, bar & co, dar acesta este un demisol intunecos si insalubru, nu te lasa descurajat. designerii si arhitectii il pot face sa arate precum Llama Restaurant & Bar, asta dupa ce ai facut o expertiza si nu vei investi in consolidari, reabilitari si reparatii ascunse mai mult decat poti suporta ca perioada de timp programata pentru amortizarea investitiei.

LLAMA RESTAURANT&BAR din Copenhaga este un proiect recent, din 2014, al designerilor Jakob Lange de la BIG | Bjarke Ingels Group si Lars Larsen | KILO mentionati ca piloni ai unei complexe echipe, a fost premiat cu aur anul acesta la categoria Conceptual Design, titlu atribuit de juriul prestigioasei competitii anuale IDA – International Design Award
Llama Restaurant & Bar
grupul de restaurante Cofoco din Copenhaga, din care face parte si Llama, este cotat de catre evaluatorii din turism ca fiind in topul recomandarilor pentru cat de bine se mananca in Copenhaga. meniu bazat pe arome din continentul Sud-American: Peru, Argentina, Bolivia, Ecuador, Chile, Mexic. Ceviches, anticuchos, carne stil uruguaian, tacos, si o intreaga lista de bauturi spirtoase specifice Americii de Sud toate insa fuzionand cu retete din bucataria scandinava si folosind produse autohtone. cam ceea ce facem si noi cu pizza sau shaorma, le-am adaptat gustului romanesc. a trebuit sa punctez toate acestea ca sa explic de ce aceasta propunere de decorare a peretilor.
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro
la prima vedere, atmosfera m-a conectat vizual cu lego-ul de la restaurantul Divan din Bucuresti. bloggerii din culinar care au participat in 2015 la Conferinta Food Bloggers cunosc reusita decorarii acestui spatiu.
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro
placile ceramice din Llama sunt inscriptionate cu icons-uri selectate din simbolistica Americii Latine. in sfarsit, un loc public din spatiul scandinav proiectat modern, care aduce caldura si culoare intr-o zona aproape glaciara a nordului Europei. greu inteleg trend-ul din designul de interior al caselor scandinave, dar si a spatiilor publice, totul in alb gri si negru, acuratete dusa la extrem. cititi articolul scris despre restaurantul Noma.

nu este suficient albul si recele zapezii care predomina in marea parte a anului ca sa aduca aceste tonuri si in propriile case? Daca as trai acolo, as tinde sa evadez intr-o baie de culori calde, dar nu stridente. cred ca terapia prin culoare ar reduce si numarul celor care trateaza depresii extreme. este o statistica de notorietate, mai putin valabil pentru Danemarca amplasata geografic cava mai favorabil.
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro

mobilierul negru cu linii curate
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro

aduce o nota de calm in dinamica vizuala excesiva, dar care imi place pentru ca surprinde, este originala si da identitate restaurantului. este practic o fuziune a celor doua culturi. din punctul de vedere al functionalitatii, spatiul este optimizat sa asigure 180 de locuri in doua ture pe noapte.
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro
exista 3 spatii diferite pentru servit masa, iar barul este amplasat chiar in inima lui. Sper sa retineti idei care sa va stimuleze creativitatea proiectand spatii cu puternic impact vizual, precum este Llama.
LLAMA-BIG-KILO-IDA-rouavision-ro
Sursa foto:
BIG
KILO